Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2008-06




Katten II - Vi skiljer oss från djuren, säger dom


Vad tänker katten där den sitter?

Eller tänker egentligen katter?

Den kanske bara satt sig där som en följd

av sinnesintryck som triggat någon instinkt.

...och så sitter den där och väntar på nästa.

                     

- Oj där kom en jaktinstinkt!

På! -salivproduktion På! -reflexer

På! -muskler På! -öronspets

Nähä, inga möss där...

                       

Som en maskin med ett begränsat mekaniskt medvetande.

Som en slav under impulser.

Som inte skulle existera utan sitt sammanhang.

Som ett hål.

Vet den att den finns, katten?




Fri vers av Trätobroder
Läst 249 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-06 12:53



Bookmark and Share


  peter markurth
mycket bra
2009-03-06

  ~Hope~
hehe... en del människor passar verkligen in på denna bilden =)
2009-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Trätobroder
Trätobroder