Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om jag ändå visste själv


Ortodox fastetid nystartade den 10 mars



Förra veckan inleddes den ortodoxa fastan.
Det betyder 50 dagars rening inför den stora högtiden – påsken.
Jag orkar bara inte. Jag kan välja bort det nu idag.

Man får inte äta animaliska produkter såsom mjölk, kött och ägg.
Meningen är att man ska rena kroppen och själen.
För mig är det viktigt att rena själen.

Som liten fick jag inte välja bort kyrkan.
Det var viktigt att gå alla söndagar till kyrkan och att rena min lilla själ när jag var 3-9 år.

Vad hade jag gjort för ont?
Jo, jag var väl antagligen busig klättrade på grantäppelträd där satt jag och fick skäll.

Jag fastade med mina föräldrar. men det tillhör min tradition att ta nattvarden på påskdagen med min Gudmor.


Det sägs att man renar sin själ, också genom att avstå från dåliga tankar och handlingar, såsom hat och hämnd, säger kyrkoherde i Kristi förklarings ortodoxa församling.


Vad tycker ni?



© Emilia Berg




Övriga genrer av Emilia Berg
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-16 20:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emilia Berg
Emilia Berg