Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bedragen


En bitter tid som en gång var

Sväljer skärvor av flis. Det river och blandas med bitter saliv. Små, illavarslande fragment av det som förr var. Det är bilder av porlande ljus av kärlek som skimrar under månen.

Helt ovetandes om att det smiddes lömska planer. Bedragerskan och hennes följe måste ha somnat gott i väntan på att fullborda sitt möte. Inte en tanke på den som ska bli bedragen.

Jo, det såklart, lögner som ska befästa deras näste av tillfällig älskog. Bedragerskan och hennes lycksökare hade vid det här laget redan haft år av tillfälla möten vilket gjord dem till trygga mytomaner. Det som hade begynt som en invecklad och smått besvärlig konst, att få alla lögner att inte ifrågasättas, hade dem numera utvecklat till en vardaglig bisyssla.

Andas bilder som egentligen enbart kan beskrivas som uppsåtligt dödande och stympning av dem båda. Från tid till annan återkommer bilderna utan villkor som ur en film för hans inre. Med samma ursinne som Patrick Batman skulle han förmodligen ha använt motsåg och sågat av dem arm för arm. Ben efter ben och slutligen gjort slut på dem med att placera deras huvuden på ett fat i frysen, men först skulle han försäkra sig om att urinera rikligt på dem.

Trots att det river och söndrar i varje andetag, skulle han antagligen i alla fall ha andats fragment av henne, hennes numera lemlästade kropp. Så vad spelar det för roll att anstränga sig. Situationen och det stundande kaus som var på ingång i hans liv fick han förlika sig med ett tag till. Skriker och bråkar. Skriker och bråkar ännu mer tills orden skär och söndrar dem båda samman. Läger har bildats och små pakter börjar ta form. Fienden är hon.

Även om tiden har förflyttat sig något dygn är sinnet inte fritt från vare sig damm eller flisor. Fantasi och förnekelse vilar tätt intill det som han uppfattar som dagar och nätter. Ingenting är stilla, allt rör sig. Ur världssjälen kommer kraften tillbaka på givaren och som svar på de utförda handlingar man företagit sig med kommer också energin tillbaka.

Eller, som man behandlar andra blir man behandlad själv. What goes around comes around. Det borde betyda att den som för bakom ljuset också kommer att bli förd bakom ljuset. Varför då detta kval kan man ju fråga sig? Accepterar stilla att vägarna skiljs och att vägarna inte längre är deras gemensamma.

Dock är sinnet inte fritt från vare sig damm eller flisor. Fantasi och förnekelse vilar tätt intill. Som två rabiessjuka lejonhannar fortsätter skrikande som sedan övergår till en symfoni av värsta arten av death metal. Läger har bildats och små pakter börjar ta form. Fienden är hon.




Fri vers av ramsesII
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-17 00:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ramsesII
ramsesII