Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Under bearbetning.


Elektroniken invaderar

En annan era har börjat invadera
Jag står som ET framför all IT
Alien inför verkligheten
Och jag är ändå bara arton år.
Jag undrar vad som händer om, eller när, vi upphör att använda vårt förnuft
Det kanske vore tufft att låta intellektet bli till luft.
Varför ska man resonera för egen hand när apparaten däri kan göra det åt dig?

Vi borde lita blint till vetenskapens mikroskåpsöga
För den är ensam om att vara objektiv och därför sann
Vad människor tycker och tänker betyder föga
I en värld där subjektivitet leder till att folk dödar varann
Maskiner vet bättre.
Lyssna till dem.

Gud finns inte. Han kan inte påvisas.
Trots att han hyllas och lovprisas.
Flera miljarder människor tar hans existens för givet
Skänker honom gåvor och livet ytterst hängivet
Det finns kyrkor och skrifter, religioner och konflikter.
Som alltså har sina rötter i ett luftslott.
För Gud är inte materiell
och därför vetenskapligt dömd som icke-reell.

Ta ert kliv mot ett bekvämare liv och låt apparater operera.
Som ensam har du ändå mer tid till dataspel.
Industri, kemi, batteri och teknologi kommer råda bot på all kärleksmani.
Så vitt jag vet finns det inga kemiska droger med biverkningar värre än kärlekens
Och jag kan inte förstå varför kvinnan som inte kommer vaginalt inte hellre delar säng med en dildo än en man

Människor; livs levande men livs-trevande,
Varför säger ingen emot mig?
Kanhända etiken försvann när elektroniken trädde fram
Synd, i så fall.





Fri vers av Tårta
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-17 13:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tårta