Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Går hand i hand

Lycka och ångest
går hand i hand.
Varför ska jag vara så lycklig
när många andra är olyckliga
och då kommer ångesten.
Vad har jag gjort för att förtjäna
en sådan lycka.
Jag var så glad och lycklig
när jag gick ut i solskenet
att möta dag som föddes ur mörk natt.
Tänkte på henne som gjorde mitt sorgsna ansikte
att spricka upp i sådan glädje.
vändes min ångest till lycka.
Men mitt i lyckan kom plötsligt
ångestens mörka mask att falla över mig.
Människor jag mötte förvandlades
till svarta ilskor som angrepp mig
som om dem ville slita mig i stycken.
Jag försökte tvinga mig till att
framkalla hennes ansikte framför mig.
Hela min kropp skakade
varje nerv i min kropp var i oro
Jag krystade så att musklerna krampade
det måste ha skrämt de små djävlarna.
För allt som varit mörkt
skingrades av ett ljus,
av en madonnaliknande kvinna!
Hon som kom till min räddning
tog bort allt som varit ångest,
det var du!




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-18 16:25



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
känner igen detta
samspel av ånga
och lycka
2009-04-09

  mare VIP
Mycket bra nedskrivet om dina känslor......
2009-03-21
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP