Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek ömhet empati

När jag var liten sågs jag inte av mina föräldrar
dom var alldeles för upptagna med allt runtomkring,

Enda gången dom såg mej var när jag fick
skulden för nåt ofog som begåtts

Vare sej jag gjort det eller ej var jag den skyldige,
alltid den skyldige
så med tiden erkände jag allt, det spelade ju ingen roll

Vem skulle visa hur man skulle vara som medmänniska
som man, vem skulle visa mej kärlek, empati, ömhet

Jag tydde mej till filmens värld, lärde mej kärlek, ömhet, empati
och mycket mer, blev mer eller mindre skolad
av gamla svenska och amerikanska filmer

Lärde mej kärlek var evig, tror än idag på evig kärlek,
men nånstans vet jag att det bara är en utopi

Trots allt står jag idag stolt för vad jag är
Stolt att jag är jag , så till alla som tvivlar
tyck om dej själv för vad du är




Övriga genrer av Glensan
Läst 452 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-03-20 02:57



Bookmark and Share


  sulimaa
Tänk att du blev en sådan varm och fantastisk människa ändå Glenn...det säger mycket om ditt omtänksamma hjärta ...kram
2009-08-04

    ej medlem längre
Vara stolt över vad man är kan alla behöva, istället för att jaga status och skönhet!
2009-06-25

    ej medlem längre
Känner en frisk glädje över att vara i sin existens även om den inte varit den berömda utopiadansen på rosor-rak,ärlig text vilket gillas mycket!
2009-05-07

  Lejonhjärtas poesi
Innerligt fina rader om kärlek, ömhet och empati, något som vi alla är i behov av både som barn och vuxna. Må kärlekens gudinna finnas vid din sida och barnets lekfullhet finnas kvar i dig.
2009-04-04

  En strimma av guld
En fin dikt om något vi alla behöver, kärlek. Att visa empati och ömhet är inget som kan göras på beställning utan kommer innifrån och ska vara äkta. Annars blir det hyckleri.

Tycker om speciellt den sista delen i dikten.

"Trots allt står jag idag stolt för vad jag är
Stolt att jag är jag , så till alla som tvivlar
tyck om dej själv för vad du är"
2009-03-24

  Vilsen Annette-hittar vägen
Mycket bra och absolut skan man vara stolt över den man är!!!
2009-03-20

  Suzy med punkterna
Oavsett utopi eller ej så förlorar ett sant hjärta aldrig hoppet. Fint skrivet!
2009-03-20

    ej medlem längre
Vill inte "bara ge applåd"-du skriver mycket rakt och fint från hjärtat ditt-du har all anledning att vara stolt-Må freja vare med dig-Mvh Mikael.
2009-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Glensan
Glensan