Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man ska inte jämföra!

 

Man skall inte jämföra heter det ju. Men det gör vi ju ändå.

Vi är så olika den andra personen är mera lik mig.

Hur då?

Man skall inte jämnföravi jobbar med olika saker och har olika tycke och smak, smaken är som baken delad.

Jag tycker om potater du om tomater.

Att jämföra själslig och kroppslig smärta kan ju förstås vara svårt.

Lättare är det ju att jämför det materiella.

Man ska inte jämföra.

Han sade till sin vän att han kommit i viagra impotens- åldern.

Det är inte jag svarade han, samtidigt som han säger att man inte skall jämföra.

Man ska jämföra det berikar våra olikheter, annars kan man ju inte se skillnaderna.

Snåljåp, sparsam, generös, man ska inte jämföra eller?

En fattig man jämnförde sig med sin rika barndoms vän som han hade växt upp i sandlådan med.

Han var bäst i skolan och efteråt fick han ett välavlönat jobb.

Han heter Bo Nus.

Det går inte att jämnföra.

 

 




Övriga genrer av Jean-Michel Orblin
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-20 10:25



Bookmark and Share


  anits VIP
Man kan inte jämföras heller, vi är
alla olika, har olika gåvor och förutsättningar
bra skrivit, gillas
2009-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Jean-Michel Orblin
Jean-Michel Orblin