Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orättvisans rättvisa...........

Orättvisans rättvisa
vari finner vi svaret?
Är det på pin kiv
olikheterna tillsammans med likheterna
skall utföra liknande liv?
På olika grunder
och till vilket pris?
Vem är du, med denna makt
som kräva rättvisa
i orättvisornas kvart?

Med släpande steg
och krökt rygg
hon smyger sig fram
i mot okänt mål.
Vareviga dag
äro den andre lik
ingen rätt att beklaga sitt liv.
Har hon sig själv
att skylla denna gatans skymf?
Inte längre hon går utan sår,
Ingen värdighet till det yttre hon bär
Men inom sig är hon
Värdighetens själ.




Fri vers av Carola Bouvin
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-20 18:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carola Bouvin
Carola Bouvin