Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårobservation




Plogen

Jorden klyvs av plogens blad
i blanksvarta raka rader
måsar väntar hungrigt på parad
där feta maskar krälar i myriader 

Bonden plöjer idogt fåra upp och ner
han vet att det är dags att fröet sätta
ser den sommar som vi inte ser
fastän ljuset redan är det rätta

Kråkan på sin partner lockar
staren glittrar kopparröd i solen
koltrasten i gräset smådjur plockar
och jag njuter en stund i vilstolen

YM Bohman -09




Övriga genrer av Njord
Läst 164 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-21 12:01



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Fullkomligen underbart kära poetissa!!!!Fullkomligen underbart..så väl fångat!!Varma applåder och sparas!!!
2009-03-22

  Stefan Höglund
Ser bilden framför mej, men att förstå den rent ut är nog en generations-fråga
2009-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Njord
Njord

Mina favoriter
TILL ALLA PÅ POETER