Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Iskorn

 

sol sken skinande

iskorn knastrar från himlen

blommor smärthuttrar

 

 

alstrar i skuldens spörsmål

tankar om litenheten

 




Bunden vers (Haiku) av Berit Robin Lagerholm VIP
Läst 1374 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-03-23 22:31

Författaren Berit Robin Lagerholm gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
"iskorn knastrar från himlen", mycket talande
2010-08-16

  Maria T
Alstrar spörsmål i
huttrande vårväder
2009-04-13

  Lia-Lej
Vackra och spröda och tänkvärda rader!!
2009-03-30

  Kristina Wallbing
Iskorn låter mycket vackrare än hagel...
Bildrikt och välformulerat! Och vilken fin bild!
2009-03-25

  Micael Axelsson
Vill bara springa fram, skänka mera solskensljus på dessa små. Och det, att du fått mig att via ord, vilja göra - visar väl, att något väckts i mig.

Och så vill jag säga: smärthuttrar... vilket ord! Det smakar bra i mun att säga.
2009-03-24

  Göran P Rödholm
Slutet är kullerbyttaöverraskande. Jag gillar språket här.
2009-03-24

  Eaglemountains VIP
Låter nästan som aprilväder ..... med sol och snö och hagel om vartannat.

Vackert formulerat.....
2009-03-24

  Eva Langrath VIP
Fint skrivet känner blommornas smärthuttrande och orden blir samtidgt en resa i vår egen litenhet, ibland slår även iskornen oss
och
"alstrar i skuldens spörsmål

tankar om litenheten"

Eva
2009-03-23

  Carola Zettergren
Mycket vackert!!!
2009-03-23

    © Birgitta Wäppling VIP
Mycket vackert vårdiktat på haikuform.
Iskorn är en träffsäker beskrivning av bilden.
2009-03-23

  Måna N. Berger
Jo, men blommor är segare än man kan tro. Haglet smälter, blommorna rätar på nacken igen.
2009-03-23

  Fredrik P. VIP
tycker haikudel
är en lysande
vårvinterdikt
avslutningen
isiga filosofiska
tankar väcker...
bravo!
2009-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Berit Robin Lagerholm
Berit Robin Lagerholm VIP