Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingress till och med punkt.


ibland
är minnet om framtiden
så välskapat

som en morgonsol i ljummet vardagsrum
kan jag förnimma ytan
av stålräcket mot gatorna i Paris

kan jag smaka
fågelkvitter

vibrerandes i luften över vår säng

kan jag fingra på drömmen
bläddra bland bilder tills det
bildas nytt hopp
ny tro

det är då det känns bäst att så
så att inuition kan få gro
upp
ur

livets karakteristiska jord
det vi kallar, verklighet

det vi har, enbart
nu.




Fri vers av Skosnöret
Läst 505 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-24 16:19



Bookmark and Share


  August L S
Ja, så är det nog.

Jag gillar tonen i dikten. Den är som så sansad, jämn och eftertänksam. Och bilderna är så påtagliga att man nästan kan ta på dem. Titeln är dessutom görsnygg.
2009-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Skosnöret
Skosnöret