Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Godven, gladgen, blodben


Vi sov intill varandra
ett liv invid liv

till och med i sömnen
skyddade du mitt svarta huvud
från mörkret

Sen reste vi
tillsammans
bort & dit & hem

och när du böjde dig ner
för att tvåla mina fötter
började jag leva dig
på riktigt

Du sökte svalka
i min benkorg

ett fäste
i mitt nakna bröst

du stötte dig närmare
20 000 gånger

Till sist åt du mig
till frukost

(godven, gladgen, blodben)

och när du kysste mig
på djupet
hade jag inte längre
någon aning;

var det ditt järn,
eller mitt

på vår tunga?




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 505 gånger
Publicerad 2005-09-12 13:52



Bookmark and Share


  Tide
.
2005-09-17

  Rublev
du berättar livssagan
- ljuvlig, smärtsam, sorgsen -
med vackra doftande sällsynta ord

den berör mig på djupet!

” till och med i sömnen
skyddade du mitt svarta huvud
från mörkret”

” och när du böjde dig ner
för att tvåla mina fötter
började jag leva dig
på riktigt”

” Du sökte svalka
i min benkorg
ett fäste
i mitt nakna bröst”

.
2005-09-12

  himlens hemlighet VIP
den här är....riktigt bra...många underbara formuleringar...och sammanflätningen är underbar...
2005-09-12

  madinsane
burr, burr och hutter, hutter.
jag gillar
'du stötte dig närmare
20 000 gånger'

jag vill också ha siffror med i mina dikter, men jag vet inte huuuur man gööör.
2005-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia