Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anmäld försvunnen

Jag hatar att vara anmäld försvunnen
men på 100 år har mörkret blivit ljust
och det funkar
Lovar

Men den där anmälningen...
Anmälningen
Anmäld? Jag?
Varför då?

Det är fredagkväll
Titta ut genom fönstret
Det du ser är vyn över det okända
Kanske sitter du i närheten av Bromma flygplats
och planen går upp och ner
och landar och tömmer av askan
och flykten ligger i luften
och den landar aldrig
och ingen kan ta fatt den

Så har jag suttit i 100 år
och planen har blivit väldigt sofistikerad med åren
och jag har blivit smartare

Ja, det sitter en massa lappar på anslagstavlan
ni vet, den där om hårfärgen, leendet, klädsel, längd, ålder, plats vid försvinnandet
"Älskad, saknad. Anmäld försvunnen"

Men också sådana lappar bleknar med tiden,
som ni vet.

Och nu har det gått 100 år
Känner ni er gamla?
Nötta? Kantstötta? Trötta?

Jag hatar att inte...

Jag hatar.

Älskad
Saknad
Anmäld försvunnen

Det är någonting med försvinnanden
Det är någonting med det där grova
Att inte riktigt kunna peka ut platsen
Att behöva gissa sig till vilket spindelnät,
vilken spindel
och med vilket gift hon gjorde sig osynlig för omvärlden

Det är hundra år sedan
och vem har kunnat sova
sedan mörkret blivit ljust
och spelarna tagit sig hederliga arbeten

Och jag gick
långt bort
och försvann




Fri vers av Vildljus
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-03 18:15



Bookmark and Share


  Svartsilver
jag gillar takten i denna dikt den är snabb och rå
2009-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Vildljus