Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En slö söndag i soffan framför teven


Harold Pinters tal

Plötsligt är han där
Någon som jag knappt lagt märke till förut
mer än att han fick nobelpriset 2005

dödsmärkt i rullstol
med en röd filt över knät
svag skulle man kunna säga

Men inget kunde vara mer fel
med stark röst

stadig blick
och allvar i hela sin existens

tar han tillfället i akt
att lyfta slöjorna från våra ögon

jag är gastkramad
kan inte väja hans blick
han når in i mitt inre
och talar om saker som jag redan vet
men inte nått förut

han sätter ord på något
som den författare han är

Ingen kunde ha gjort det bättre.
Bara talet och modet var värt ett nobelpris.




Övriga genrer av Malin Ringdahl
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-05 16:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En av poesins viktigaste-heter

"han når in i mitt inre
och talar om saker som jag redan vet
men inte nått förut"

Det är väl formulerat!
2009-04-25

  Vind
En fantastisk man (var han) och talet den allra klaraste visdom. Tack för påminnelsen, ska leta reda på det igen ute på "nätet"...
2009-04-25

  Rolando Furioso
Öppna sinnet och bara låt det flyta in. Slö söndag bäddar för sånt.
2009-04-17

  Bjarne Nordbö
Tänk vad en slö söndag i soffan kan leda till.
2009-04-13

  Carola Zettergren
EN HELT OTROLIGT FANTASTISK MAN!
2009-04-06

  Per Rydberg
Ja det var mycket starkt!
2009-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl