Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moder jord

Vill binda dig sommarängens
vackraste bukett
men allt jag fann var ängens ogräs

Vill ge dig alla pärlor
på havets botten
men alla skal var tomma

Vill plocka dig vårens första tussilago
men upptäckte till min fasa...

Sommarängen har aldrig stått i blom...
havets botten inget annat är
än dy och slam,
där i dikets slänt
ingen blomma någonsin glänst.

Så, värna om mig moder jord och...

Ängen skall ge dig
de vackraste blommor

havet skall med allt liv
ge till dig vad du vill be

bäcken vid dikets kant
skall varje vår porla för dig

årets första tussilago
skall mot dig lysa med sin charm.

Så vankas sommaren
och med min ljumma vind
skall jag smeka din kind.





Fri vers av Carola Bouvin
Läst 148 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-07 08:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carola Bouvin
Carola Bouvin