Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är ett problem. det pågår, det finns, det är. vad ska man göra åt det?


Lila souvenirer

Lila karameller
Svarta lakritsremmar
Röda hallonbåtar
Plommongummi
På ryggen
Ansiktet
Armarna
Ögonen

Nytt, spännande, farligt,
Det var du.
Mörka, urtvättade lockar
Bruna ögon
’Kom då’
En värld jag en gång känt till,
Lämnad bakom

Jag trodde jag visste
Vad kärlek var
En gammal barbiedocka, en ponny
Men nej.
Det var våta läppar mot ett överhettat öra
Det var stötar från tårna till fingerspetsarna
Det var hjälplösa rysningar
Det var en drunknande känsla, oförmögen att komma upp till ytan
Det var du
Hög på kärlek
Hög på dig
Det var du
Läsk och barndom
Byttes mot
Hosta-så-jag-kräks substanser att röka, starka saker att dricka

Ny, ny, ny.
Jag bevisade
Jag var inte alldaglig
Du bevisade
Jag var inte alldaglig
Första gången
En knytnäve i ögonvrån
En krossad vindruta
Ett sprucket ögonbryn
’Jag älskar dig.’
Läppar mot pulsådern
Jag älskar dig, med.
’Jag älskar dig.’

Innan dig var jag en tom tavla
Åtta månader senare
Är jag målad
I akvarellfärger
Lila, blått, svart, gult
Knytnäve
Lakritsremmar
Handflata
Lila souvenirer
Spark

Köper nya ärr
Ärr, ärr, ärr.
Jag älskar dig.
Jag älskar dig.
Jag är ny. Jag är du.
Slut ögonen
Ta bort smärtan
Jag minns
Jag älskar dig
Inga sparkar i världen,
kan ändra på det
Rädsla, kärlek, smärta

Ingen vet
Ingen får veta
Ingen vill veta
Lila souvenirer
En färdig tavla
Ett färdigt mästerverk

Jag älskar dig
Älskar
(aj ,aj, aj)
Nej, nej, nej.
Lämna mig inte
Jag älskar dig
Jag drunknar
Lämna mig inte
Lila souvenirer
Lämna mig inte
Då du sparkade in det där revbenet på mig,
Gjorde det nästan lika ont,
Som när du hotade att lämna mig,
Nästan lika ont.
Nästan.




Fri vers av sofiasv
Läst 168 gånger
Publicerad 2009-04-12 00:11



Bookmark and Share


  Beatrice J Lindéh
otroligt starkt, mycket ångest.....
2009-04-12
  > Nästa text
< Föregående

sofiasv
sofiasv