Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödlan

 

lilla ödlan

ringlade undan

kattens käftar

kom undan med

blotta förskräckelsen

och stjärtspetsen som släpps

för att rädda livet

 

snabbt var jag där med ett lock

och ödlan fick gå hem igen

förhoppningsvis med snart utvuxen svanstipp

 

finurligt knep

att släppa ifrån sig

en kroppsdel som växer ut

synd att man inte kan lämna

ett ben eller en arm när

livets käftar hotar förgöra

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 178 gånger
Publicerad 2009-04-12 23:08



Bookmark and Share


  Hans Christian
Mmm underfundig text!
2009-04-13

    Melona
fan, det hade varit praktistk
verkligen!
2009-04-13

  Eaglemountains VIP
Mycket bra skrivet, med flera betydelser ..... livets käftar kan vara riktigt hårda .....
2009-04-13

  Sturesdotter
Livets käftar är ju så oerhört hårda..så det hade varit bra.
Tack...fina tankar ( o tur hade ödlan)!
2009-04-12
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP