Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
regnet utanför mitt fönster, gör att snön snabbare försvinner


ETT STILLA VÅRREGN

Ett stilla vårregn faller utanför mitt fönster,
det doftar som av jord, där jag står, ser
ut över omgivningarna

I går så underbart vackert, med sol och
värme, människor som var ute, log i kapp
med solen

Barnens lekar med mycket spring i benen,
skratt och glada tillrop

I dag hörs inga barn skratta glatt, men
stående på min balkong, lyssnar jag till
fåglarnas glada vårsånger

Dom kommer i stora flockar, slår sig ner
i hänhbjörken, utanför min balkong,så
ljuvligt, så underbart det är att få lyssna
till konserten, dom ger för mig denna den
sista påskdagen

Jag kan se hur björken skiftat färg, bara
sen gårdagen, ser att den blivit lite rödare,
och knopparna som jag inte såg igår, när
jag satt på balkongen och njöt av solen,
idag kan jag se dom, som små prickar på
björkens grenar

Det stilla vårregnet gör att allt pollen
regnar bort, faller till marken, och gör
alla pollenallergiker lite gladare, slipper
för en dag, alla nysningar, rinnande näsor,
ögon som kliar och hostan, som inte vill
ge sig

Jag står på min balkong, hör hur regndroppar
träffar marken, känner doften av vår, jag är
så glad, att ännu en vår, få ta del av det
Han skapat, som nu för varje dag visar sig
mer och mer i allt som växer och gror


anits 13 april 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 245 gånger
Publicerad 2009-04-13 13:39



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Det är så friskt, med ett stilla vårregn! Vackert berättat!
2009-04-16

    sajo
Som pollenallergiker jag är så njuter jag för tillfället av vårregnet som gör gott för naturen just nu.
2009-04-13

    Maria Malm
Ett stilla vårregn kan ibland göra väldans gott.
2009-04-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP