Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

25. C-Dur~Tomas Tranströmer (1931-)




När han kom ner på gatan
efter kärleksmötet
virvlade snö i luften.
Vintern hade kommit
medan de låg hos varann.
Natten lyste vit.
Han gick fort av glädje.
Hela staden sluttade.
Förbipasserande leenden -
alla log bakom uppfällda
kragar. Det var fritt!
Och alla frågetecken
började sjunga om
Guds tillvaro.

Så tyckte han.
En musik gjorde sig
lös och gick i yrande
snö med långa steg.
Allting på vandring
mot ton C.
En darrande kompass
mot ton C.
En timme ovanför
plågorna.
Det var lätt!
Alla log bakom
uppfällda kragar.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 11694 gånger
Publicerad 2009-04-13 17:30



Bookmark and Share


  karenina VIP
gillar
2009-04-13

  Anders Nordlander VIP
en av mina favoritdikter
2009-04-13

    Bim
Vackert!
2009-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP