Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta skall egentligen inte läsas. Det är fladder.Mörka cyniska tankar. Sånt som håller människor sömnlösa för att sedan segla bort med morgondimman.


Fladder

Det svåra smyger sig på
den lilla märker det innan jag

om tankar
tankar som försöker skapa ordning
i det fragmenterade nuet, dået och sen.

tankar som mal

människor jag gillat
naivt kanske

som plötsligt framstår i sin rätta dager
när de plockar fruar från främmande länder

upphör aldrig att bli besviken

Den sura tanten i affären
misstaget på jobbet

den lillas oro inför livet

hur ska jag klara av att
vara fast och kärleksfull

i en värld av bitar,
glas-splitter som plötsligt speglar det hemska.

Semesterresor till fattigdomens trakter är visst det enda som sysselsätter människors tankar. När åker du? Var det billigt? Vad kostade en öl?

Vad kostar ett människoliv?





Övriga genrer av Malin Ringdahl
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-15 21:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl