Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Demensen värld



En känsla som om det var igår,
jag vid hemmets portar står.
Min föråldrade hjärna dock förstår,
jag mot mitt nya hem går.
Mina älskade barn som bara vill mig väl
tror mig passa här i demensens glömda värld.
Jag som bara kan nicka ock le
dom tror sig då att jag håller med.
Kala korridorer sträcker sig fram
på väggarna tavlor med okända namn.
Dagrummet
dagarnas samlings plats
där sitter somliga av dom i stolarna fast.
I tanken jag tänker, kära barn lämna mig ej här
i demensens glömda värld,
men allt jag förmår ett leende dom får.




Fri vers av Carola Bouvin
Läst 216 gånger
Publicerad 2009-04-16 19:15



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Har jobbat inom de äldres omsorg....skrämmer mig. Känner verkligen igen det du skriver...
2009-04-16

  Marie Å
Fint skrivet....... en sorglig text som berör...
2009-04-16

  Svartsilver
ja det är sorgligt det du skriver. men samtidigt måste man vårda de gamla. vi får hopas på att personalen har hjärtat på rätt ställe och att barnen kommer ofta.
2009-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Carola Bouvin
Carola Bouvin