Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens namn.


det finns inga regler
inga lagar som behagar
likt svepande
blodkärl

inombords

fann jag en labyrint
med trappor och trånga portar
vidöppna
slog de
mot

och bytte vinklar
bytte dagar
bytte vänskap
med varann

sanningen ekade
min historia längs med blöta
handflätade
gräsväggar

och tätt älskande blad
grodor som avgav ljud
hud av värme
och
kylande spår

kanaler fyllda med flytande vatten
dit där numret 9 låg på botten
och speglades
som mynt

förlorad förmögenhet
snabbt vunnet snabbt förgånget
jag har ältat min hastighet

sedan

blixten slog ned
i mig vid 11 i 12 den 11 i första
men eftereffekten skakade inte om
förräns nu

när venus var borta
merkurius lekfullt slug
och pluto vände om det mörka
i magen igen

det finns inga regler
inga lagar
som behagar

likt de man kan bryta
av passionens hetta

men i vetskap
om

kärlekens namn.





Fri vers av Skosnöret
Läst 250 gånger
Publicerad 2009-04-17 13:57



Bookmark and Share


  August L S
Ha! Jag hoppas du ursäktar men jösses vad bra du är.

Dikten skuttar så lätt som en bäck nästan. Sådär vill jag att kärlekens namn ska vara. Jag blir glad i nästan hela kroppen.
2009-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Skosnöret
Skosnöret