Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår

Du står ständigt i försvar.

Knackar på dörren.
Öppnas en saga utan bestämt slut; vänd blad försiktigt.

Stampar snöänglar.
Blodet är torkat.
Mattan av vitsippor tunnar ut ditt skrik

Änglarna slingrar sig kring trädets grenar, penslar gröna nyanser, pudrar glitter i ögon.
Snödroppar.
Regndroppar leker tafatt på tågfönstret.
Leendet sprider sig; solsken.

Hjärtat slår lite fortare.

Nu på en gång. April. Jag ropar, ord av skrik finns inte kvar. Jag viskar: gör inbrott i mig.

Gång på gång. Gång på gång.

Släpp stygnen, låt vårens änglar omsluta dig. Låt din hud vila mot min hand.

Gör inbrott i mig.




Fri vers av dis
Läst 223 gånger
Publicerad 2009-04-19 23:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

dis