Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar om livet, universum - frågor som Varför, hur .... sysselsätter många av oss. Men att finna svar ..... där stöter vi på tankespårets stoppblock.


Den Svåra Frågan

Att vara eller inte vara?
Det är den svåra frågan
många sökt besvara,
men hittills inte haft förmågan
att riktigt klura ut.
För att om möjligt få en liten hum
ändå till slut
om vad i universum äger rum,
och vad som här tycks ske,
måste vi all samlad klokhet och filosofi studera,
och därför till biblioteket oss bege.
Senare kan vi dock besviket konstatera,
när vi denna kunskap sammanväger,
för att söka alltets hemlighet,
att den egentligen inget nytt oss säger.
Och precis som tidigare vi lika lite vet.
Vår möda endast fårat har vår panna,
och färgat månget hårstrå grått.
Så besvikna kan vi därför bara förbanna,
att vi av allt, rakt ingenting förstått.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 340 gånger
Publicerad 2005-09-18 10:16

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson