Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillägnas pappa


Pappa kom hem


Tänker på vart du är, det gör ont,
Pappa när du sitter på ”kåken” känns det så tomt.

Fast det är tryggt att veta vad du gör, veta vart du är,
så ständigt på en stor hopplös, klump jag bär.

Jobbigast är att jag inte kan ringa dig när jag vill,
Utan förändring pappa, står tiden still.

Finns det någon anstalt du inte suttit på?
Men pappa för mig är du unik du sprider glädje som få.

Alltid är du kärleksfull, glad så snäll,
Tänker på dig innan jag ska somna var eviga kväll.

Minns du för länge sedan på Umeås kaj,
En kväll då både du och jag var ganska "pajj".

Jag var full och rökte holk,
Tillsammans med Umeås kids och annat folk.

Du kom dit så grymt påtänd hög som ett hus,
Och framför alla gjorde du dina cirkuskonster och annat bus.

När jag gjort något galet tog du med mig ut och fiska,
Du pratade om livet i stället för att skrika och piska.

Ända sedan jag var liten då, vi byggde sandslott,
Så har du vad det än ha varit, mig alltid förstått.

Men alltid om och om igen så slutar det lika dant,
Men älskade far nu har jag mig vant.

Tillslut kommer alltid polisen,
Tar tjacket och häller ut spriten.

Så kör dom dig åter till häktet suck!
Och jag väntar och längtar tills du åter har muck.

Men far jag älskar dig,
Du är alltid universums bästa pappa för mig!

(skriven 2003)




Fri vers av Poppin
Läst 298 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-04-27 00:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poppin
Poppin