Enbart nattliga drömtavlor, önskar jag kunde måla...

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enbart nattliga drömtavlor, önskar jag kunde måla...




En korsfäst längtan

 

Något avigt
upphängd, med
osminkat
ärliga silvertrådar.
En sval tår gav kindfrossa,  
brast
utmed nyslipade bordskanter,
vid en mörkgrå
siluettfigur.
Den enda
tömda
rörligheten, som verkligen vek sig.

Ordets ovilliga
flöden,
stod endast i tonform, likt
nattens sjunkande vårhymn
grep ett ljudlöst
stämband.
Allt det svala
svalnar långsamt, som en
korsfäst svärdfisk, viskande  
genom tunna väggar,
om den saknade strandens vilsna sköldpaddor,
vit kritsten, en klarblå vinterlagun.

De brända ljusåren,
den glödfria
längtan,
rädslans vid ett orörligt snäckskal,
få blodbriserade
ordval
i förblindad drömform,
världen mätte avstånd i ett bordsben,
med framdragna
dödsklor.
En äkta längtan,
var för dom
som verkligen deltog




Övriga genrer av Tobias Nilzon
Läst 496 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2009-04-27 10:24



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Tack för denna målande text! Berörs speciellt av orden: "Den enda tömda rörligheten, som verkligen vek sig". Grubblar vidare på detta...
2015-02-17

    ej medlem längre
fantastisk!
2009-05-06

  peter markurth
mycket välgjord...
2009-04-27

  wayward - taiga
potenta bilder och en skön läsning.

ofta bär man med sig drömkänslan in i vakendagern. jo.

ditt ordmåleri känns spännande.
2009-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Nilzon
Tobias Nilzon