Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödsakut




Cyanid fyllda
kuvöser blå
rökridåer.

Remiss welcome
to hell.

Barnmorskor
ligger utspridda
i mörka
kulvertar.

Dödens väntrum
har blodstänkta
golv fallera.

Röda lampor
blinkar likt
disco spotlights.

Sköterskor ligger
likt dagisbarn
i vila.

Gasmaskerna
ligger likt blöta
löv över
de kromade
sänggavlarna.

Ekg apparaten
piper och streck
kurvorna
är vågräta.

Akutmottagningens
telefonkö är en
kvart 365 dagar
typ.

Receptionen
agerar bardisk.

Bårar med hjul
står i ett zick zack
mönster.

Kanylerna är
skitigt uppställda
i en sommarblekt
blomvas.

Stetoskopen har
fått liv och slingrar
sig likt ormar i
korridorerna.

Kryckorna är
uppspikade
likt djävulskors.

Alla engång
sterila verktyg
är nu virus
beklädda.

Alla gula fula
filtar är
bensinindränkta.

Respiratorerna
är dödsdömda
och läkarna
landsförvisade.

Röntgenapparaten
biktar sig för alla
lögner.

Jag är handen
som gungar
gipsvaggorna.

Jag är döds
sköterskan med
stulet cv.

Diagnos sorgsna
tårar.




Fri vers av blaite
Läst 372 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-04-30 20:27



Bookmark and Share


    J. Herward
den här talar om en stor förlust, och den är inte självbiografi eller?

hihi skämt å sido, det blev nästan filmatiserat i mitt huvud, vart var alla barnen? det fanns bara kuvöser och gasmask....


bra jobbat:)
2009-09-29

  Alexander Gustafsson VIP
Skön text...

Typ, Jag går fram på gatan

Under dödens solljus...
2009-05-01

    Tea Alex
Bra skrivet. Nu mår jag illa. Typ.
Men bra skrivet som sagt!
2009-04-30

  Sanningsägaren VIP
Så jävla bra!
2009-04-30

  Junitvillingen
Vilken hemsk mardröm!!!!!!!
2009-04-30
  > Nästa text
< Föregående

blaite
blaite