Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dag med sol värme, en dag som får glädjen att spira


DEN FÖRSTA DAGEN I MAJ MÅNAD

Det är den första dagen i maj månad
solen skiner från en klarblå himmel,
i bersån som jag ser från mitt fönster
har redan morgonkaffet klarats av

Nu sitter dom där, dom två tanterna
och mannen som hjälper dom, sitter
och pratar, vänder sina ansikten mot
solen

Det är en stilla och vacker morgon,
skjutandet av raketer och smällare
från igår känns långt borta

Balkondörren står på glänt, alla ljud
där ute kommer till mig, en hund som
skäller, fåglarnassång är lika vacker
idag som igår

Måsarna skränar, flyger runt, dyker
mot marken, kommer upp med ett
stort stycke bröd i sina näbbar

Så har det hänt igen, någon har slängt
ut bröd från sin balkong, det är inte bara
måsarnas skrän, som gör att jag går in,
all spillning dom släpper, idag var det min
tur, att bli föremål för deras framfart

Jag kan inte förstå den som slänger, det
bröd som inte äts upp, slänget ut det till
måsarna, som även utan bröd skränar
från tidig morgon till sen kväll

Måsarna är inte mina favoriter bland
fåglarna, men dom har skapats för att
få finnas här på jorden, det är bara att,
acceptera, dom finns

Jag stänger dörren, jag vill gå ut, möta den
nya dagen, gå till min nya lägenhet, som jag
igår fick nycklarna till, gå där planera njuta,
att jag utan större ansträning, har haft
turen att få en ny lägenhet

En lägenhet dit det inte finns några trappor,
en stor uteplats där jag kan odla, som jag
älskar, ett badrum där jag kan ha min alldels
egna tvättmaskin

Så idag mår jag bra i mitt hjärta i min själ,
trots att värken är värre än vanligt, men jag
försöker glömma den, är så glad, så lycklig
över det nya som väntar


anits 1 maj 2009






Fri vers av anits VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-05-01 12:24



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
En vacker beskrivning, jag blundar och ser bilderna, jag inandas doften av vår, hör fågelsången, men störs av måsarna ...... men är glad för Din skull, att Du snart får komma dit Du ska trivas ....
2009-05-05

  Bibbi VIP
En verkligt levande beskrivning.
Applåd!
2009-05-02

  Larz Gustafsson VIP
Måsfaktorn har ingen mysfaktor.

Men det har varit en underbar dag även här i Gevalia.
2009-05-01

  Fånga dagen
underbart att höra om det nya du kommer att erövra
mvh ak
2009-05-01

    sunnanvind
lycka förstår jag att du känner, att lämna den lägenhet du bor i nu.. önskar dig all trivsel & lycka med ditt nya hem vännen!
Trevlig 1:a maj!!! kram!
2009-05-01

    ej medlem längre
Lycka till på nya stället!
2009-05-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP