Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnas anakreon som idagens dikt rörde vid min ömma punkt - Bohuslän


Bohuslän mitt Älskade

 

Fjärdar vida

båtar glida

och du känner

Sol som bränner

Ut med dörjar

Makrillfiske börjar

Laxgarn sättas

För att lättas

Dan därpå

Med hopp att fiskar få

 

Ungdomar i Lätta kläder

Gubbarna på bänken gläder

och i kustens samhällen

på alla dessa vackra ställen

sommargäster

snart nog flest är

 

Vind som viskat

 har nu friskat

Havet stänker

svalka skänker

över detta sköna

violetta, gråa, bruna, gröna

när vårens symfoni i Bohuslän

av måsars, trutars skri och skrän

i finalen tonar ut

med ett mäktigt slut

där aftonsol sig sakta sänker

ner i eldrött  hav som blänker




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 258 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-05-01 14:43

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lars Granlöf
Precis vad jag behövde. även om jag norrlänning är.
2009-05-07

  -Ulla Tilemo- VIP
Och vi kan inte låta bli att älska Taubes Inbjudan till Bohuslän....
2009-05-01

  © anakreon VIP
Ja, så är det!
Carl-Erik
2009-05-01

  Piann VIP
En underbart vacker dikt. En dikt som jag sparar i mitt hjärta.
2009-05-01

  mare VIP
Underbar läsning....sparas..
2009-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson