Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förgänglighet


1. Ska jag ligga där en dag?

 


Ska jag ligga där en dag?

med bajs under naglarna
och garderoben full av kläder
ingen rör sig i
längre

Fotvalvet du kysste
ska det en gång
ta sitt sista steg

och mörka håret
inte längre svart, mot kudden

?

Vändschema, avföringslista
var bokför jag mitt lakritsbegär?
morgonångesten
och nacksmärtan,
som bara viker under förälskade händer

?

Snälla, ta inte mina tänder

jag lägger mycket hellre
en annan kroppsdel i en skål
på nattygsbordet

Låt mig inte lukta
som sur gammal korv

när jag nu är
dubbelt duschad

!

Spara inte mitt liv
i en byrå

mina smycken
mina foton
mina män

allt av värde
ryms inte alls i en handväska

!

Ska jag ligga där en dag?

svanken du avgudade
lårens mjuka rundning
klädda i gula snibbar
av plast

gapa efter varm filmjölk
och sedan rapa
emot tystnaden

?




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 560 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-09-19 21:18



Bookmark and Share


  Therés
Mycket bra text!
Högsta betyg och ett av mina bikmärke
2005-10-24

  Janjohan
Hurra! Min kritik blir onyanserad och rättfram: Skitbra!
2005-09-20

  Anwyn Alodel
Jag antar att du jobbat inom vården. Jag har tänkt samma saker men aldrig kunnat uttrycka det. Medan jag läste det där dök klara minnen från jobbet upp, tankar som man får men som man helst inte vill tänka. För man vill ju att de ska ha det bra.
2005-09-19

  madinsane
låt ingen av oss ligga där en dag.

fantastiskt bra framfört.
2005-09-19

  Ola Rydberg
Åh
min favorit med
dig
tilltalar min vemodiga
och sårbara sida
10 +
fast jag kan bra pricka i en femma
2005-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia