Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad alla sufiälskare i Världen


Världen (O Allah!)

 

Om Världen är
blott avbrutna brus
divergerande droppar
bottnade i distraktion

Om Det som är
blott är Det som
ögon fastnar vid
öron söker sig till

utan mening
utan helhet
utan fokus...

Säg mig
om
Världen är
blott en rökpelare
stigandes
ur Havets yta

förångad
flyktig
försvinnade

och om
dagen går
i natt
och
månen
i reflektion
och
solen
i glimrande
crescendo
ovan havet

i repetitiv
visa
i var minut
av mitt liv...

och om 
jag  vet
allt detta
varför
varför
är det då

aldrig tyst
alltid något

som fångar mig
tar mig långt bort

O Allah!

Jag undrar varför
ögonen fastnar vid
öronen lyssnar till

avbrutna brus
menlösa fragment

Distraktion...


O Allah!

Jag undrar
varför
jag ständigt
faller
i glömska
förlorar mig
i Världen

varför
jag inte släcker alla ljud
jag inte släpper alla ting

som fångar mig
tar mig långt bort

i var minut
i var dag
av mitt liv...


från Solskenet
från Havet
från Musiken

.

från Dig...









 

 

 

 







 




Fri vers av Seasons VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-05-05 22:33



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
tack för dedikationen
nu ska jag damma av T Säfve översättningarna
;)

Be well,
LPatrikWJ
2009-06-28

  henke_r
Underbart skrivet. Dina vackra ord och ditt existentiella tema vävs in i varandra på ett väldigt praktfullt vis
2009-06-13

  Aisha VIP
"free of who I was,
free of presence, free of dangerous fear, hope,
free of montainous wanting.."(Rumi)
...vi är många sufiälskare ska du veta!!
så fint skrivet!
2009-05-26

    ej medlem längre
Är man inte sufiälskare så lär man bli rejält nyfiken på relaterade texter efter denna bländande sköntext-Högre än hög,vackrare än vacker!
2009-05-08

  Manal
du har rätt, från allt här i världe så blir man tagen ifrån ens tro, man har så mycket i tankarna att man glömmer bort sina plikter.. (om jag nu har uppfattat rätt hihi)

annars skriver du otroligt vackert
2009-05-06

  Roula O
starka rader... det gäller att välja de val man trivs med här i livet..
2009-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Seasons
Seasons VIP