Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=9myvUUV9Dko


världslig kärlek?

Världslig kärlek
Vad förmår den?
Vad räcker den till?

Vad är dess syften?
Till vad riktar den sig?
Eller vem?

Ut eller in?
Ge eller för att få?

Hur länge stannar den kvar
innan det är dags för att ge sig av?
Byta område
Inriktning

Vad händer sedan?
Går den på sparlåga
Pyr den någonstans där inne
För svag för att knappt förnimma
Eller försvinner den?

Tänds ännu en låga?
Starkare för någon annan
medan den andra
bara bildar en glödbädd

För att värma då den andra slocknat
Eller bytt område, inriktning … eller pyr den också?

Hur många lågar kan tändas?
För hur många olika människor?
Hur många gravljus pyr?
För hur många byten?
När är nog – nog

Samlar vi?
Eller samlar någon på oss?

Vilken betydelse får ordet
efter andra, efter tredje gången

Eller är det inte ordet som förändras
är det känslorna som får mindre betydelse?

I en värld som alltmer kallnar…
då lågorna sedan länge – slocknat
då endast pyrande hjärtan - snart finns kvar

Vad blir det då kvar?

…av oss




Fri vers av Regular
Läst 313 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-07 03:43



Bookmark and Share


  LassO
"hur långt är ett snöre" ?
2009-05-29

  frantic
många frågor..

men är kanske likväl
kring världslig kärlek
allt handlar.. ordet

den oegennyttiga
kärleken.. den befriande
kärleken..
ordet som bär

jag fastnade också för ordet..
som Lily Lisbon, och.. tänker på Solaris
.. där alla frågor samlades
kring en, ett något.. som fick ett namn,
Oceanen.. i brist på svaren, förklaringen till allt,
det förlösande ordet.. om vad som fanns, kommer och är..
vem..? och varför..? så frågorna måste kanske besjälas..
ett högre väsen.. måste kanske namnges, men ordet
som befriar, förklarar, tillhör vår egen existens, tror jag,
varje människa själv att söka och hitta,
i det rum och tid hon lever..
varför kanske alltid dessa frågor återkommer..
ständigt upprepas
precis som vad som var, kommer och är.. flyter in i varann

(Solaris skrevs av Stanislaw Lem.. mycket läsvärd !)

Tack för dikten! Sätter fingret på tillvarons kärna! Kram kram
2009-05-09

    ej medlem längre
Tänkvärda rader...
2009-05-07

    sunnanvind
Tänkvärt om kärleken... dina rader stannar kvar inom och jag applåderar dig!
2009-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular