Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du vet att jag ser bortom

 

 

du

är som jag

inte längre en ung oskuld

utan för länge sedan odöd

smittad av samma bett som jag

rastlös vandrande över konkreta och

imaginära kontinenter

 

natt till dag

dag till natt

oupphörligen sökande efter nya obefläckade

oskulder

att förtrolla

tjusningen driver dig

till vansinnets rand

 

vi

hittar varandra

alltid

i alla tidsåldrar

och du vet

att jag kan se bortom

in i ditt

oroliga hjärta som är som mitt

men ändå inte

föremålen växlar

och du sliter vredgat i de sega rötterna

förbannar

för att bli

fri

men sökandet är alltid detsamma

 

du vill göra dig

hemlig

 

osynlig

vill du stryka längs

trädens toppar

men i skimrande månljus

ser jag dina

hemliga tecken och koder

fast de är till någon

annan

 

                          "älskade det gör ont"

ja

när månens tinktur har bleknat

i gryningens släpande kyla

vet vi båda vad

smärta är

 

du är som

jag

 

"på höjden av trädtopparna

över ditt landskap"

i pulverregn

susar de odödas sånger

och vi förenas med dem alla

 

du tror att du skall

gå fri

men jag säger dig

du

är som jag

och vi kan inte gömma oss

för varandra

kroppsligen åtskilda

för alltid

betyder inget

för våra hungriga själar

har ingått de fördömdas

förbund

 

och ingen

ingen

kommer undan

 

 




Fri vers av Aisha VIP
Läst 568 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-05-07 09:54



Bookmark and Share


  Aurelio
Osalighetens salighet...
2010-04-26

  KristinaE
magisk läsning - ordet 'bortom' är som en beskrivning att se det nära som ofta kan tyckas långt borta!
2009-05-26

  TrollTörnTrappan VIP
Obändigt starkt men ändå
så rastlöst lättflödande!!
Mysteriöst o påtagligt i samma månstråle!
Magi!!!

"...för länge sedan odöd"
öppnar förtrolla(n)de horisonter
(om än du menar odödlig eller
väntan på död
eller något som nästa eller nästa läsning vill komma att fånga...)
2009-05-15

  issac.a.m
du skriver så vackert...
2009-05-12

    ej medlem längre
Underbart vackert skrivet min begåvade vän, afarin!
2009-05-10

  Seasons VIP
Otroligt vackra rader, motiven som målas upp är skira och sinnliga...
2009-05-08

    Patrique
Stort...och rasande vackert spänner denna verkligen över alla imaginära kontinenter...
Fantastisk läsning !
2009-05-07

    Trast
Detta gillar jag. Romantiskt med öppna ögon.
2009-05-07

  Ex¤animo
Du skriver i bilder, verkligen! Och med ett härligt tempo och flöde. kram :-)
2009-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP