Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som svalkat; älskogs brinnande hud



så stillnat
det havs vatten
som varsamt bojats
av den eviga kylans
andedräkter

så stillnat havs
som aldrig vredgats
aldrig piskat
vågat
svallat
eller i spegels bleke vilat

så stillhett ytspänt
det havs vatten

som leende svalkat
älskogs brinnande hud
efter befuktningen

så varsamt
som aldrig
vare nog




Fri vers av Ronny Berk
Läst 636 gånger och applåderad av 41 personer
Utvald text
Publicerad 2009-05-10 19:41



Bookmark and Share


  i af apa
så vackert, så vackert...

&
så svenskt slår det mig som ytlänning.inte kärleken naturligtvis men just denna beskrivning det är som havs vattnet kommer från äl (g) skogen brunstigt...
2014-09-01

    lory
du tar andan ur mig,du stora kärlekspoet...
2011-12-02

  drakbruden VIP
En så otroligt vacker text som väcker mycket känslor, precis som den rena horisonten!
2009-06-16

    ej medlem längre
Ljuvlig poesi!
2009-06-16

  Maria Zena Viklund
så vackert skört och ljuvligt skriven!
2009-06-16

  Miss Mod
Livets viktiga vatten, förunderlig hyllning till detta element.
2009-06-16

  Vildand VIP
... en text som tar andan ur mig ... lämnar mig i ett lyckorus.
Dock ord som etsar sig fast under hud.
2009-06-16

  SurtantZ
Klappar tummarna med hela händerna!! :)
2009-06-13

  Bibbi VIP
Störtskön.
Applåd!
2009-06-09

  Epione VIP
Mina kroppshår står givakt :)
Lugna toner som ger välbehagliga rysningar
Tack för kvällens sköna lässtund.
2009-06-03

  kärleks ängel
rytmen av poesin!!!
2009-05-29

  Sladjana Zubcevic
Helt underbart min vän!
2009-05-14

  jardan
så vackert du diktar, texten ger mej bilder
2009-05-14

  Carola Zettergren
Verkligen ursnyggt skaldat detta! Applåder!
2009-05-14

  LenaJohansson VIP
jag älskar din stil.
2009-05-13

  * Ammi *
Instämmer med de övriga här, en helt underbar dikt, såsom finstämd poesi rör och berör
2009-05-10

  Sturesdotter
som svalkande vatten på het hud...fin
2009-05-10

    Erika H
Du kan verkligen hitta omöjligt möjliga ord, kombinera dem och skapa flöde ur vilket det strömmar en melodi, vacker att läsa, vacker att se.

Urtjusigt!
2009-05-10

  issac.a.m
helt Underbart...
2009-05-10

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Mmmm romantik
sinnlighet
2009-05-10

  Roula O
en underbart vacker och varm dikt...gillas!
2009-05-10

  karenina VIP
varm vacker och stämningsfull
2009-05-10

    Nattviol
så varsamt
poetat
så brinnande
om djupets bojor
så ytspänt
om kär lek

så vackert!
2009-05-10

  Rosen VIP
så varsamt
som aldrig
vare nog...
stilfull denna;;Tack för det!
2009-05-10

    Tea Alex
Härligt, verkligen stämningsskapande!
2009-05-10

  Lili Samuelsson VIP
vackert och svalt, med en kalasrytm i läsningen
2009-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk