Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlen

kärlekens röst når oss/ i varje stund/ från alla håll
vi är på väg mot himeln, varför skulle vi stanna här
vi har vart i himeln, vi var änglarnas sällskap
Du skapare, låt oss vända åter dit, där har vi vårt hem
vi står högre än himeln, vi är mer än änglarna
varför reser vi oss inte ovan dessa båda
vårt slutmål är upphöjdhet intill källan

vad är väl denna värld av lera mot det redan väsenedets värld
så, som vi steg ned, låt oss vända åter till källan

vad är detta för en plats

den sprudlande lyckan är vår vän, att tjäna själen vårt värv
ledaren för vår resa är källan själv, världens ära
vindarnas vän kommer från hennes hårlock
denna tankes glasnstrålar från en kind lik den klara morgonljuset

månen brast itu inför denna kind, kunde inte förmå mig att se källan
men jag fann sådan lycka, månen som är blott en ödmjuk tiggare
skåda i våra hjärtan, evighet, månen som brister itu
varför skulle en sådan syn gå ditt öga för förbi kära Du




Fri vers av ramsesII
Läst 369 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-05-09 18:52



Bookmark and Share


  Elfa
Så fint. Mycket vackert och känslosamt.
2009-05-17

  Roula O
med dina ord bildar du en strålande vacker poesi...gillas!
2009-05-09

  Cosmic Johanna
Vacker dikt och andemening,

även sött med ett hemligt avslut till någon som börjar på S

antar att det är någon poetvän:-)

Tycker om det rena i denna.

applåder, för känslan.
2009-05-09

  Maria T
Vacker poesi.
Ja, låt oss en gång få vända åter
till källan
2009-05-09
  > Nästa text
< Föregående

ramsesII
ramsesII