Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara ord, men med rim eller rom


Advokatens sista ord

När tanken är tänkt

och visdomen, slut

Tar akten sin början,

precis som förut

 

Då sprider sig skriften

som bunden av knut

Ett förfärande tal

precis som förut

 

Härjar och snärjer

advokat liksom snut

I lagrummens mitt,

Precis som förut

 

Då kryddas en sanning

med bomber och krut

Till domar av hån,

precis som förut

 

Den rättslöse stackarn

blir hägnad  till slut

När domstolen dömt

precis som förut

 

De sa: Vi gjorde rätt

precis som förut

När fången sig hängde

i cellen, han; Knut

 




Övriga genrer av Mats VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-11 21:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP