Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det jag skriver kommer från hjärtat


INGEN SKA FÅ

Ingen ska få trycka ner mig
ingen ska få ta glädjen ifrån mig,
glädjen att skriva

Ingen ska ifrågasätta det jag skriver,
jag skriver från mitt hjärta, det jag känner
inom mig, det får ingen förstöra

Jag skriver om naturen, om djuren jag
möter där, om fåglarnas sång,jag skriver
om möten med människor, jag skriver
för jag älskar att skriva

Ingen ska få ta ifrån mig den glädje
jag känner, när mina ord blir till meningar,
till en text som någon kanske läser

Och ingen, ingen ska få trycka ner mig,
så glädjen och lusten att skriva försvinner

Med orden i vår sinnesro bön, slutar jag
mina ord

Gud ge mig sinnesro, att acceptera det jag
inte kan förändra, mod och kraft att förändra
det jag kan, och ha förstånd att inse skillnaden


anits 12 maj 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-05-12 23:31



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ja, Din berättarförmåga är enorm.
Applåd!
2009-05-15

  Maria T
Du har en alldeles egen
underbar berättarförmåga
2009-05-14

    Maria Malm
Känns som en bön..det är rätt och riktigt..skriv av hjärtats lust och olust.
2009-05-13

    ej medlem längre
Bra skrivet och stå på dig, skriv av hjärtans lust...
2009-05-13

    sajo
Varför ska någon ta ifrån dig det du så väl förmedlar. Var och en skriver på sitt sätt och att kunna fånga läsaren är något du kan.

Du skriver med ord som kommer från ditt inre och det som nu känns var glad för det. Fortsätt skriv.
2009-05-13

  Ronny Berk
så rätt och riktigt framfört i ord och bild, diktarjagets rättighet att
nyttja det fria ordets tankeflykter väl beskrivet, endast det som kommer från hjärtat är hållfast gällande
2009-05-13

  Larz Gustafsson VIP
Stå på dig, annars gör någon annan det.
2009-05-13

  Eaglemountains VIP
Stå på Dig, Ingen har rätt att ta glädjen från Dig, eller trycka ner,
Du har liksom alla andra rätt att skriva om vad Du vill .....

Den är vacker denna bön, jag hittade den finns i sin helhet i ett par olika tolkningar, men jag har fastnat för denna:

Gud giv mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra
Mod att förändra det jag kan
Och Förstånd att inse skillnaden

det jag lever en dag i sänder. Gläder
mig ett ögonblick i sänder. Accepterar
motgångar - som vägen till frid. Och -
som Han - tar världen som den är, inte
som jag önskar att den ska vara.

I tillit till att Han ska få allting att
ske på rätt sätt, om jag överlämnar mig
till hans vilja.


Amen.
2009-05-13

  Elaine.S VIP
Det där är en fin bön...och känslan i dina ord är stark..
2009-05-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP