Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kapitulera

När jag lyssnar på koranen
förstår jag ingenting

Men jag känner den brännande solen
och mina nakna fötter
mot sanden

Jag ger aldrig upp
och Gud har lovat oss skugga
och sinnesro

När jag möter
mina landsmän
frågar jag:
Vad strävar ni mot?
men ingen vet

Gång på gång
korsar jag deras väg
men alltid samma svar


Det finns ingenstans
att ta vägen
eller gömma sig

Det är det som skrämmer dem
och det
som gör mig lugn

Det var när jag slutade ljuga
jag blev fri

Lögnerna
är som kvicksand
man sjunker djupare
och djupare
tills man
är utom räddning

Det finns bara en väg tillbaka
och det är att ge upp

Sluta tala i gåtor
är det sista jag hör

Jag ger upp













Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-13 20:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP