Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världens barn!


Vilka öron vill lyssna när någon ljuger?

Vilka ögon vill se när andra sårar?

Vilka har rätt att döma nån för något?

Vem försvarar ett värnlöst barn ?

Vem skyddar dem när de är rädda
och vill ha tröst?

Vem vänder de sig till när
någon håller den hårt och sårar dem?

Det bästa i livet är våra barn

Att vara en förebild
att visa dem rätt eller fel

Att hindra ett barns utveckling
är det värsta av brott

Vår uppgift som förälder
är att lära dem att vi alla är lika

Att bli självständiga

Att visa dem vad som fungerar

Funkar det att vara nedsättande mot andra?

Fungerar det att tala illa om andra?

Fungerar det att var självisk?

Är det bäst att låta
sina egna värderingar och intressen
gå före sina barns??

Barnens bästa kommer alltid först

Att ta vara på
den lilla tid man har
med sina barn

Fråga dem vad de vill
vilka drömmar de har

Så vad gör du för ditt barn?




Fri vers av Lars Hedlin
Läst 464 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-15 08:18



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket klokt och tänkvärt
2009-05-15

    Lindizz
Tänk-läsvärd och viktig text, bra skrivet!
2009-05-15

  Sturesdotter
Bravo Lars!
En text som ställer frågorna på sin spets; vi kan ALLA bli bättre på att visa barnen rätt väg, inte BARA våra egna...
2009-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Lars Hedlin
Lars Hedlin