Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärilshov

 

Jag springer
ystert
på den klädda
blomsterängen
och fångar orden
i min fjärilshov

Jag lägger dem
varsamt
en och en
var för sig
i en utsirad
låda
med lock av trä

Jag fångar
nya
och
nya flera

lätta
tunga
glada
sorgsna
skarpa
många

Många
många

många ord
i en utsirad
låda av trä
fylld
mötte gränsland
blev en klump

Jag springer ystert
på den klädda
blomsterängen
och fångar orden
i min fjärilshåv

jag fångar nya
jag fångar få
och trär dem
varsamt
på ett smultronstrå

binder dem
smekfullt
runt min hals

och fylls av
pärlande
rikedom 




Fri vers av Berit Robin Lagerholm VIP
Läst 556 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-05-15 20:32

Författaren Berit Robin Lagerholm gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Lyckligt far mina skor, och jag tar del uti barfotadansen. Drar djupa andetag från känslan av det fria, öppna, hjärtliga!
2009-07-15

  Monika A Mirsch VIP
Underbart smultronstrå med ord och doft du trär på din hals. Tack. skall dansa ut till mina smultron och mitt strå - upplivad av dina skira levande strofer.
2009-07-02

  erkki
Jag tyckte helt enkelt om detta! Vackert. Behaglig att läsa, somrig, och med många igenkännanden.
2009-05-27

  Göran P Rödholm
Skön bild. Vi är alla samlare av fjärilsord. Den här dikten är en fin hov.
2009-05-22

  Miss Mod
Vad härligt Du samlar på!
2009-05-20

  Eva Langrath VIP
En sån härlig vårdans med många smultronord att smaka på , ord som ger liv.
2009-05-20

  gunillago
Så ystert å fint det bara kan vara en försommar i blommorna..
2009-05-18

  Eaglemountains VIP
Och dessa ord som Du fångar blir till vackra meningar och spännande berättelser som Du delger oss ur Din pärlande rikedom byggd av inspiration.

Vackert berättat!
2009-05-16

    eva m h
Naturlyrik!!!
2009-05-16

  Carola Zettergren
Helt underbart!
2009-05-15

  genni VIP
Vad fint skrivet och sen att du har med ordet fjäril, då smälter jag....kram
2009-05-15

  Roula O
ljuvliga rader...strålande vackert poetat med hög känsla i dikten...
2009-05-15

  Fredrik P. VIP
vårvild lyrik
som samlar
mycket känsla
tack
2009-05-15

    Bodil Sandberg
å såna fina fjärilslätta ystra rader Berit!!!!
nog får man ta del av pärlande rikedom här!

underbart!!
2009-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Berit Robin Lagerholm
Berit Robin Lagerholm VIP