Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vuxen nog att ha glömt bort hur man älskar

Vuxen nog att ha glömt bort hur man älskar ;
Petitesser och sakligheter och ord som flyter på, på rutin.
En säkerhet i det osäkra.

-Varför inte stanna upp och andas en sekund,
så att man hinner se soluppgången.


Vuxen nog att ha glömt bort hur det känns att älska ;
( som en doft som dröjer sig kvar, som bara nästan känns igen )
Mogen nog att se framåt i tiden, prata pension, vara en förebild,
gå på parmiddag, uppskatta låga matpriser och sympatisera med högstadielärare.

Det är gammal skåpmat,
unkna rädslor, naiva saknader,
förhoppningar, ångest,
och hjälplöshet.

-Varför inte glömma bort minnen en sekund
så att man kan andas ny luft.


Vuxen nog att ha glömt av vad kärlek är ;
Ge mig ord som betyder. Jag trånar, längtar, BEHÖVER.
Surprise me! Surprise me! Få mig att falla.
B l o w my mind

-Hur slutar man förvänta sig minnen i repris,
reruns reruns reruns, spinning in my head.


Lena ben runt min mjuka kropp.
ÄLSKA! Utan fasad. Naket, och rått.
Skrik ditt namn i mitt öra och borra in dina fingrar i min rygg.
S u r p r i s e me!

Vuxen nog att ha glömt bort hur det känns att älska ;
Erfaren nog att se objektivt på tillvaron,
att ha rutiner och självsäkerhet, budget och bidrag.
Gammal nog att ha försäkring, röka cigaretter på balkong,
och prata allvarligheter på ett ogenerat sätt.

-Varför inte stanna upp en sekund,
så att man kan hångla i tystnad.


KOM HIT OCH RÖR VID MIG!
Bolla dina drömmar i mitt huvud.
Låt mig se dig, och andas unisont
när crescendot



exploderar.




Fri vers av Spontan
Läst 322 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-20 00:32



Bookmark and Share


  Feminaz
-Varför inte glömma bort minnen en sekund
så att man kan andas ny luft.

Tycker om resonerandet. Vad gör en levande? Vuxenheten får inte lägga sig som en färdig mall över tillvaron... l
2009-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Spontan