Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogen

Dom säger mig att skogen är vacker.
Varför räds jag då?
Varför bultar mitt hjärta,
varför skriker min själ?

Dom säger mig att skogen är vacker.
Men vad om det som göms där i?
Vad om mördaren med sin kniv,
våldtäktsmannen med otäck blick?

Dom säger mig att skogen är vacker.
Men jag är rädd.
Rädd för mannen bakom trädet,
varför gömmer han sig?

Dom säger mig att skogen är vacker.
Jag säger; den är full av gömställen.
När jag går en promenad,
vem möter jag då?

Dom säger mig att skogen är vacker.
Vad om de liv,
vilka slitits itu,
i skydd av skogens dunkel?

Skogen är vacker.




Fri vers av Lin
Läst 639 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-20 11:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lin