Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag bad min tjej ge mig ett ord att inspirera mig till att skriva en dikt. Ordet hon valde var det finska svärordet "perkele". Resultatet blev dikten nedan.


Svärord

“Perkele” säger man på finska.
“Fan” hörs svenskarna ropa.
“Damn” drämmer engelsmannen till med.

Ord, ord, ord.

Du din jävla fitta!

Ord har makt.

“Perkele” sårar ingen.
“Fan” gör ingen skada.
“Damn” är jämlikt det med.

Fitta, fitta, fitta.

Det sårar mig.

Att mitt kön är ett svärord.

Du din jävla kuk!
Tänk efter före du pratar.
Fittor har också känslor.




Fri vers av Lin
Läst 377 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-20 21:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lin