Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min syster, tolv år, tänkte till i morse. Och jag fångade det ganska bra, tycker jag.


Syskonkärlek

Jag lyssnar alltid på Thåström på morgonen när jag går upp. Det får mig att komma rofylld till skolan, infinner sig ett lugn i hela min kropp, blir glorian över mitt eget huvud.

Plötsligt frågar Felicia vad han menar med det han sjunger. Hon fastnade för meningen "varje sandkorn har ett nummer". Jag ber henne tänka ett litet tag. Hon stannar upp i trappan, tittar på mig med en vädjande blick som säger att hennes morgon inte är till för att tänka. Hon föreslår något, men jag skakar på huvudet.

Så stor hon där ett litet tag till, "allt har en mening" triumferar hon sedan. Jag ser hur hon med eftertanke behandlar sina ord. Sedan svarar hon sig själv: "Jo, så är det".

Vilken ynnest ändå, att ha en syster som man håller kär.




Övriga genrer av Andreas Sjöström
Läst 11020 gånger och applåderad av 67 personer
Publicerad 2009-05-20 12:59



Bookmark and Share


  Maria T
Så fin syster du har.
Klok och vacker
2009-11-07

  erkki
Så underbart rart. Vårda syrran, så vårdar hon dig. Jag vet. Jag har haft min i nästan 64 år.

Vårt Blod är tjockare än vatten!
Man tänker ofta så på natten

Men passa dig rejält för katten
hon river stenhårt av dig hatten

om fult du kör bak fordonsratten
och fuskar, ljuger till, om skatten
2009-05-26

  walborg
Vilken bror hon har lilla Felicia - en bror som vill att hon skall tänka.
Grattis till Er båda två! mvh MB
2009-05-25

    Zebsine
Nawww, syskonrelationer är det näst vackraste som finns efter en ensam pojke vid hamnen med vinden i håret. Lol, nu blev jag litet sliskig här, men det är så det är i alla fall.
2009-05-25

  Gunilla VIP
Så underbart med en bror som uppskattar sin syster så!
2009-05-25

  Slagord
Haha! Det påminner mig lite om min kusin. Sånt är fint!
2009-05-21

  ingen
åå va jag saknar min storebror när jag läste det.
2009-05-21

  Eva Langrath VIP
Underbar liten klok syster och en kärlesfull bror
2009-05-20

  Maria Zena Viklund
ja det är en ynnest, fint!
2009-05-20

  Miss Mod
Mycket fint Andreas!
2009-05-20

  LenaJohansson VIP
gulligt.bra skrivet också...
2009-05-20

    ej medlem längre
På något sätt blir jag glad att läsa det du skrivit ...
2009-05-20

  flickan i spann
vad fint skrivet! Lyckliga hon som har dig!
2009-05-20

    ej medlem längre
Fint om kärleken till din syster!
2009-05-20

  Staffan Welroos VIP
bra skrivet! kärleksfullt och innerligt...
2009-05-20

  Majalis
Åh, vilken klok syster du har. Jag antar att hon är väldigt lycklig över att ha dig som bror. Så fint du skriver!
2009-05-20

  W.Riter
Härlig liten text. Speglar eran syskonkärlek rätt fint tycker jag.:-)
2009-05-20

  Svartsilver
så fint skrivet! och här har du en till som alltid lyssnade på thåström innan skolan.
2009-05-20

  dunkar
Älskar den här texten!
2009-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Andreas Sjöström
Andreas Sjöström