Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad är kärlek Vad är hat Och vad spelar det för roll?


Tyskarna

jag var född under den 34 minuter långa
varningssignalen
flyglarmet ekade över London
och varningstexterna skrevs på alla språk
morsekoderna dunkade in mitt namn
mot bröstkorgen
min mammas kropp blev inristat
av ett födelsedatum som indikerade
på att judeutrotning fanns
tyskarna lever
och det kan inte vara någon tillfällighet
sa mamma när hon födde mig
att jag föddes precis då
barnmorskan ruskade på huvudet
höll med
och sa dessutom
likadant
så att jag hörde deras ord
som sånger till Chopins sista pianonkonsert
och flyglarmet som lamslog varenda en
från Winston Churchill till
Ozzy Osbourne
under tiden stred farsan
i ett krig som någon hade
hittat på
och han visste det men det fanns ju
inget val för
när någon hittar på lögner
måste man också
hitta på sanningen

och verkligen tro på den




Fri vers av Cassius Clay
Läst 560 gånger
Publicerad 2005-09-22 18:59



Bookmark and Share


  Cassius Clay
tack, tack..
2005-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Cassius Clay
Cassius Clay