Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamheten

Ensam i världen
går omkring i egna tankar.
med ingen som ger tröst.
Har ensamheten varit många år
eller var det bara sedan igår.
Vad är det jag inte minns
eller inte kommer ihåg?
Var jag ensam
eller är det något
som inte längre existerar.
Sviker minnet
eller är det en hjälp
att glömma obehagliga saker.
Kommer fram till en väg
som tar slut
och fortsätter på andra sidan.
Ska jag försöka hitta ett sätt
att ta mig dit.
Eller ska jag gå tillbaka
på vägen jag kom.
Svårt att göra ett val
när minnet inte längre
är med.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-25 23:38



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Åhh vad dessa ord berör...de borrar sig verkligen in. Ensamhet kan vara enormt tärande - när den inte är självvald. Kanske tror diktjaget att han är ensam just för att minnet sviker och han inte har riktig koll på verkligheten. Kanske ser verkligheten annorlunda ut än han tror. I vilket fall som helst så har din text satt snurr på mina tankar. Och det där med att välja...det kan vara i det närmaste omöjligt när inte minnet hänger med som det ska. MYCKET gripande skrivet - applåder i massor!
2009-05-26
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP