Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häxan och katten


Ännu andas offret

Imman på rutan
Orden och myllan

Brynstålets rysning

förbi


Katten sjunger
vindskrift på fönstret

Häxan brinner
förvisad från sömnen

Glaset är putsat av knivseggens barn


Blicken har lossnat
Vinkeln är mogen

Mässan kan börja

Häxan och katten;
sigillet mot tungan

Offret och rösten
vänds i sin grav

…………………………


Langettkantad sömn
vid mässhakens sida

undanflykt

Katten vakar
i templets öga

Minnet av bilan,
luften skriker
för blicken i korgen

Häxan badar i tårefloden

Blodstänk vid altaret

Katten spinner

offrets kokong

Ljuset mot pannan
Vaxet ur strupen

Takten i smedjan
bultar på porten
Gnistan mot mörkret

Återuppstår

………………………


Det största hotet
Den längsta vägen

En obesvarad fråga

Kryptans händer
Offrets första steg

Kattens klor
Häxans hud
Brinnande ögon,
förvillande lika

Skidan som väser
Blodet på klingan

är glömt

Katten sjunger;
vindskrift förbleknar
Sångens crescendo
välkomnar ordet


Den nyfödde tvättas

Kronan och makten
vävs fast mot pannan

Häxan väntar

Tiden är framme


Offret och härskaren
bestiger sin tron





Fri vers av Åsa Pyke
Läst 479 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-29 21:38



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando
underbar skrivelse i sin mystiska formation,
häxan o katten, äger totalt
2012-07-03

  PPQ
detta äger stenhårt
2010-04-17

  Vind
En historisk trance...
Underbart språk och ordval.
2009-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke