Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en blåsig morgon, jag går ut för att samla mina tankar


ONSDAG MORGON 27 MAJ

Jag vaknar tidigt, det blåser kraftigt
jag har ingen lust att gå upp, ligger
och ser hur trädtopparna bugar mot
marken

Men det blir även dags för mig, att stiga
upp ur sängen och börja den nya dagen

Jag gör i ordning kaffe, sätter mig vid
köksbordet, börjar bläddra i tidningen
som jag tagit upp från golvet i hallen

Jag sitter ser ut genom fönstret, ser hur
vinden tar i, jag behöver något annat än
kaffe, så det får bli lite frukost, jag sitter
en stund, jag har så många tankar inom
mig

Jag har så många drömmar, känner mig
ensam, längtar att få dela min frukost med
någon, någon som vill sitta mitt emot mig
vid frukostbordet

Jag plockar bort efter mig, funderar en stund
om jag ska gå ut eller inte, jag klär på mig för
en promenad i det blåsiga vädret

Når jag står där utanför porten, ångrar jag mig
nästan, men har jag tagit mig ut, så varför ska
jag ge upp

Vinden piskar mitt ansikte, det blåser kallt,
jag har motvind där jag går på stigen förbi
vårdcentralen, det känns ändå skönt, den
friska luften gör mig gott

Det är inte många som är ute, men jag får
sällskap en bit på vägen, vid affären skiljs
våra vägar

Hon går in för att handla, jag går vidare förbi
garnaffären, jag stannar tycker om att titta
i fönstret, det finns så mycket jag skulle vilja
göra, men just nu har jag nog med allt jag
håller på med

Nu har jag inte motvind längre, med vinden
i ryggen blir mina steg lätta, det kommer några
regndroppar, det blåser så kraftigt, regndropparna
som faller når aldrig marken

Jag fortsätter på min väg hem, det är kyligt,
jag börjar frysa, trots att jag går med raska
steg, har behövt både mössa och vantar

Nar jag kommer till dagiset, finns inga barn
ute, det kan jag förstå, inget vidare att vara
ute och leka i blåsten

Nu är jag snart hemma, börjar längta efter
en kopp kaffe, så står jag vid porten, öppnar
dörren och går upp för alla trapporna, låser
upp min dörr, öppnar och går in

Tar av mig jackan och skorna,börjar direkt
göra i ordning kaffe

Kaffet är färdigt, jag häller upp en kopp,
värmer mina händer runt den

Jag känner mig nöjd och glad, nu kan jag
fortsätta packa mina flyttkartonger



anits 29 maj 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-30 00:18



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Promenader har många gånger fått mig på bättre humör.
2009-05-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP