Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bla bla bla.


Efter Mollbergs

 

Vaknad vid ljusblå,
bortom klockslag

sju, eller
åtta
vita kaktusmoln,

kritar kantlinjer
runt stillhetens
hav.


Med bottenlösa utsikter

gror den sista
tänkvärda tanken,
från en länge sedan utagerad
teaterscen

där det sägs att
allt tillslut

går under,

så jag tuggar
vidare
på dessa lånade livlinor,
i väntan
på en sjunkande eftermiddagsgryning

eller dolda luckor i
nedsmält is,

som faller in,

där inget någonsin
leder ut

när
den inåtvände


återvänder




Övriga genrer av Tobias Nilzon
Läst 442 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-06-01 15:10



Bookmark and Share


  Pah
jag är svag svag för teaterscenen och den sorgsne bakom kulisserna. kanske en aning klassiskt att förundras över denna klassiska bild. men du drar den inte iväg och förstör den. nej du nuddar vid den, och den inåtvände förblir på det sättet. den här måste jag återkomma till. jag har försakat så många fina texter här inne på senaste tiden. men de finns ju kvar. tack.
2009-06-17

  Sturesdotter
dina ord rör sig av sig själv....tar egna vägar
på pappret..och inom mig
2009-06-15

  barfotafantomen
läcker som fan.

känns som kolsyrat kallt vatten när man har ont i halsen, smakar inte så mycket och det gör ont när man sväljer; men samtidigt skönt för en stund.

var tvungen att läsa några gånger för att få in hela biten samtidigt i mitt huvud.

redigt bra!
2009-06-09

    Melona
oj. gosh.
måste läsa igen!
2009-06-05

  Inkarasilas
Jag har kommit på att du passar mitt humör bäst när jag har lust att knöla ihop alla papper och dra sönder gardiner och ställa mig i fönstret och vråla FAAAAR ÅÅÅÅT HEEELVEETEEEEEE MED ER JÄVLA PLAAAAAAAST! Du är äkta, en melankolisk diktare med ett bla bla bla som håller rakt ner i bottensvart förtvivlan. Mollberg, vafan Bellman eller who who who are you, den jävla dansaren och så försupen och knullbar att det går att suga på hans tår för att stå i givakt (inte för att jag skulle vilja det då, men du vet) eller vem, ja det hör inte hit. Ditt språk är som svart kaffe med krinolinmazariner. Gillar det här, hur du vrider vänder allt inåt. Det finns ingen mellanväg, jag vet det. Mycket bra. Läst den ja minst 15 gånger nu så jag vet vad jag talar om. Rödvin på kimonon. Helvete då. Nice. Ser ut som blod. Vi har det inuti och den del på utsidan. Fast då är man död kanske. Fullkomligt inåt. Inget utåt. Misantropen haver talat. Bra.
2009-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Nilzon
Tobias Nilzon