Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strålandes i skyn!

Och Polstjärnan hade aldrig lyst så klart

Vågor i nattens timma
allt ljust från stjärnorna i vattnet
likt en strimma

Tanken far över tid och rum
sakta sakta vaggas in i dröm

Verklighetens hopp
allt tonar sakta opp

Ljus som tränger in på näthinnan
når hjärtats djup

Stråla du underbara Polstjärna
låt din fägring blända mitt liv

In i djupet och tystnaden
kom....

Sänd dina helande strålar..




Fri vers av Lars Hedlin
Läst 382 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-06-02 07:13



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Längtansfullt strålande
2009-06-02

    leelee
Romantiskt ocksâ..förutom nedanstânde kommentarer, som jag instämmer i.
2009-06-02

  mare VIP
Vacker dikt.......
2009-06-02

  anits VIP
Mycket vackert
2009-06-02

  Sturesdotter
Stjärnor....ja, de berör och skänker tankar

tänker på nov i fjol, ute i öknen; allt svart förutom stjärnhimlen...magiska känslor i natten frammanades
2009-06-02

  Junitvillingen
Den första text jag läser denna soliga tisdagmorgon får hjärtat att le och själen att må gott. Så vackra ord, vilken enastående ljuvlig poesi.

"Stråla du underbara Polstjärna
låt din fägring blända mitt liv

In i djupet och tystnaden
kom....

Sänd dina helande strålar.."

Tja, vad kan jag säga annat än att det är så vackert formulerat att
jag bara sitter här och njuter. Applåder och bokmärke!
2009-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Lars Hedlin
Lars Hedlin